Bjauriausi šunys: ima juokas, kol nežinai istorijų

1500 dolerių ir kelionę į Niujorką - tokį prizą gavo bjauriausio pasaulyje šuns, mastifų veislės kalytės Martos šeimininkė. Kalifornijoje jau 29 kartą vykusiame konkurse dalyvavo patys baisiausi šunys, o nugalėtojai buvo renkami pagal publikos reakciją, paprastai tariant, pagal pirmą įspūdį juos pamačius.

Žiūrint į nuotraukas ima juokas, tačiau mažai kas žino, jog dauguma šunelių, dalyvaujančių kasmetiniame konkurse, buvo paimti iš prieglaudų ar kitų žmonių namų, kur augo pasibaisėtinomis sąlygomis, buvo neprižiūrimi, nemylimi ir kamuojami ligų. Dauguma gyvūnų kenčia ir dėl neatsakingo veisimo pasekmių - turi įgimtų kūno defektų.

Pavyzdžiui, šio konkurso nugalėtoja Marta - buvęs gelbėtojų šuo - kuri dėl nepriežiūros vos netapo akla.


Vida Press nuotr.

Užpernai nugalėjo Kvazimodas, kurio stuburas toks trumpas, jog šuneliui einant atrodo, kad jo tėra pusė. Į naujus namus jis pateko iš prieglaudos.


Vida Press nuotr.

Mielo charakterio ir kreivų dantų Riešutėlis buvo išgelbėtas iš gaisro, per kurį patyrė didelių nudegimų. Randai dengia beveik visą šio šuns kūną.

Laimę visi šie gyvūnai atrado tik gerų žmonių dėka, kuriems kiekvienas augintinis, tebūnie su iškištu liežuviu, praradęs klausą ar regėjimą, yra pats gražiausias, mieliausias ir ištikimiausias draugas pasaulyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis