Geriausi visų laikų filmai, turintys magijos elementų

Kai kurių tiegimu, magijos reiškiniai egzistuoja realiame pasaulyje, tačiau lengviausia magiją perteikti kuriant filmus ar serialus. Domiesi magija, kerėjimais, burtažodžiais bei talismanais? Šiuose filmuose tikrai rasi taip mėgiamus magijos elementus.

Keliautojo laiku žmona („The Time Traveller's Wife“)

Dar vienas filmas apie kelionę laiku. Jauna mergaitė susipažįsta su vyriškiu, kuris keliauja laiku. Atrodytų, kas čia tokio? Tačiau, blogiausia, kad savo kelionių jis negali suvaldyti: nežinia, kada jis tiesiog pranyks ir iškeliaus į ateitį ar praeitį. Vaikystėje sutiktas vyras niekaip neapleidžia jos minčių, o jiems susitikus po daugelio metų netikėtai įsižiebia meilė. Mergina ryžtasi jo laukti džiaugdamasi trumpomis akimirkomis, praleistomis kartu, o jam pasipiršus, nepabijo ištarti „taip“. Bet ar pavyks jai visą gyvenimą tiesiog... laukti?


Laiko tiltas („About Time“)

Ar norėtum turėti galią laiką atsukti atgal? Kaip ją panaudotum? Išvengtum klaidų, nelaimingų atsitikimų ir blogų sprendimų? O ar nekankintų dvejonės dėl to, kas būtų buvę, jei laiko visgi neatsuktum? Jaunas vaikinas sužino, kad paveldėjo keistą galią laiką atsukti atgal. Iš pradžių ji jam atrodo kaip didžiausia dovana, kuria naudodamasis jis „kabina“ merginas tol, kol jas sužavi, niekada niekur nevėluoja ir tiesiog turi daugiau laiko nei bet kuris kitas. Tačiau ši galia turi skaudžią savo kainą...


„Gilyn į mišką“ (angl. „Into the Woods“)

Ramiai gyvenantis kepėjas su žmona bando sukurti šeimą, tačiau jiems niekaip nepavyksta to padaryti. Galiausiai jie sužino, kad dėl to kaltas dar anksčiau ant vyro giminės užmestas raganos prakeiksmas, kurį galima panaikinti tik atlikus jos užduotį ir surinkus reikalingus daiktus. Kepėjas su žmona išsiruošia į kelionę, kurios metu sutinka mergaitę su raudonu gobtuvu, ilgakasę princesę aukso plaukais, kasnakt iš rūmų bėgančią gražuolę ir karvę į turgų parduoti vedantį naivų berniuką ir dar daug kitų įdomių veikėjų, kurie ir padės porai įgyvendinti tikslus.


Alisa stebuklų šalyje“ (angl. „Alice in Wonderland“)

Šešerių metų Alisą kamuoja tas pats sapnas – lyg ji kristų į gilią tamsią olą. Košmarus trumpam nuvaiko jos tėvo Čarlzo Kingslio pasakojimai. Deja, praėjus trylikai metų Čarlzo Kingslio gyvųjų tarpe nebėra, o suaugusios Alisos vaikystės košmarai ir vizijos neapleidžia. Atvykusi, kaip pati netikėtai sužino, į savo sužadėtuvių pokylį, kur jai ruošiasi pasipiršti turtingos ir garbingos Askotų šeimos atžala visiškas liurbis Heimišas, Alisa vis pastebi keistas, nors ir netiesiogines užuominas, kurios jai kažką primena. Galiausiai, kai Heimišas visų susirinkusių svečių akivaizdoje iškilmingai pasiperša, Alisa tikrai išvysta Baltąjį triušį – taip tą patį, su liemene ir kišeniniu laikrodžiu, kurį jis vis nerimastingai tikrina – nes juk vėluoja, siaubingai vėluoja. Alisa negali paleisti keistojo padarėlio iš akių – sužadėtuvės palauks, o tokie triušiai sutinkami toli gražu ne kasdien, tad skubiai atsiprašiusi susirinkusiųjų ji leidžiasi Baltajam triušiui iš paskos. Tiesiai į triušio olą, kur, atrodo, klasikinė istorija kartojasi iš naujo.


„Žvaigždžių dulkės“ (angl. „Stardust“)

Jaunuolis Tristanas pasižada savo mylimajai, kad atneš nukritusią žvaigždę. Tam jam reikia iš normalaus pasaulio pereiti į magiškąją žemę, kurioje vaikinas užsigrūdina, patiria daug nuotykių ir sutinka pačių įvairiausių magiškų veikėjų. Svarbiausia Tristano užduotis, pargabenti žvaigždę, pasikeičia visai kita linkme. Atvykęs į žvaigždės nukritimo vietą jis suvokia, kad dangaus kūnas tapo nuostabaus grožio moterimi ir tik jis vienintelis gali ją apsaugoti nuo žvaigždės magijos ištroškusių karališkosios giminės atstovų ir piktosios raganos. Atrodytų, šis filmas yra daugiau ar mažiau panašus į tradicinę pasaką, tačiau jis yra kiek kitoks. Jo išskirtinumas slypi pačiame istorijos pasakojimo keistume. Čia yra daug neįprastų veikėjų, raganos yra žiaurios ir ištroškusios kraujo, taip pat ir nebijoma laužyti socialinių stereotipų, kad ir, apie moterimis mėgstančius persirengti vyrus.


„Broliai Grimai“ (angl. „The Brothers Grimm“)

Broliai Vilhelmas ir Džeikobas Grimai yra tikri suktybių meistrai. Savo pragyvenimui jie užsidirba kvailindami naivius kaimiečius ir pasakodami apie jų kaimus neva užpuolusius raganas, demonus ir kitokias piktąsias dvasias. Viskas klostosi sėkmingai, kol broliai neatvyksta į Marbadeno kaimą, kuriame viskas dedasi iš tiesų, o vyrams ima svilti jų pasturgaliai, nes į viešumą pradeda iškilti visos jų suktybės. Tai taip pat yra pasaka, kuri sąlyginiai paremta brolių Grimų istorijomis, tačiau pasakoja konkrečiai apie pačius autorius. Žinoma, tai yra toli gražu ne biografinė juosta, bet ši pasaka išsiskiria savo baisybėmis ir netradiciniu pateikimu.


,,Inception‘‘ (liet. ,,Pradžia‘‘).

Didelio populiarumo sulaukęs filmas, kurį norisi peržiūrėti ne vieną kartą. Filmo pagrindinis veikėjas Domas Kobas (aktorius Leonardas Dicaprio) ir jo komanda sugeba įsiskverbti į žmonių sapnus ir pavogti paslaptis. Grupelė netikėtai gauna pelningą, intriguojantį, bet pavojingą pasiūlymą įteigti mintį įtakingam paveldėtojui, kad jis atsiskytų viso savo turto. Minčių vagys leidžiasi į netikėtų nuotykių kupiną kelionę į sapnų pasaulį. Šis filmas žavi įtraukiančiu scenarijumi ir žymių aktorių gausybe. Jei dar nesi jo mačius, privalai peržiūrėti!


Ragana / The VVitch: A New-England Folktale

Ištremtas anglų ūkininkas kartu su žmona ir penkiais vaikais priverstas išvykti iš kolonijos į atokias žemes prie pat grėsmingo miško, kuriame slypi nežinomas blogis. Iš karto po jų atvykimo prasideda keisti ir keliantys nerimą dalykai –pasiutę gyvuliai, nudžiuvęs derlius, dingęs vienas iš vaikų, o kitas tarsi apsėstas blogosios dvasios. Kai viskas tampa dar labiau įtempta, kiekvieno šeimos nario tikėjimas, ištikimybė ir meilė turi atlaikyti šokiruojančius ir neužmirštamus išbandymus.


Pelėdų karalystės sargai (angl. „Legend Of The Guardians: Owls Of Ga'hoole“)

Visą gyvenimą svajojęs pamatyti nežinia ar egzistuojančius Pelėdų Karalystės sargus, geraširdis pelėdžiukas Sorenas pakliūna į bėdą. Blogosioms pelėdoms renkant armiją ir ketinant nuversti gerųjų pelėdų – Gahulo sargų – valdžią, mažasis pelėdžiukas leidžiasi į varginančią kelionę, kurioje tikisi rasti Gahulo sargus ir susigrąžinti prarastą šeimą. Išskridęs ieškoti legendų jis pats tampa legenda.


Didysis Gerulis Milžinas (angl. „The BFG“)

Našlaičių prieglaudoje gyvenanti Sofija – knygų pasaulyje paskendusi smalsuolė, vieną dieną sutinkantį geraširdį ir taikų milžiną. Deja, kaip paaiškėja – ne visi milžinai tokie – dauguma jų pikti ir baisūs, valgo mažus vaikus ir ketina užgrobti žmonių pasaulį. Padėdama savo naujajam draugui, Sofija leidžiasi į pavojingą ir nuotykių kupiną kelionę, kurioje jiedu tikisi išvyti bloguosius milžinus ir sugrąžinti pasauliui prarastą gėrį. Sukurtas remiantis garsaus vaikų rašytojo Roald Dahl knygos pagrindu, filmas „Didydis Gerulis Milžinas“ pradėtas kurti dar prieš 25 metus, o režisuoti jį stojo pats Stevenas Spielbergas. Rašytojas, kurio pagrindu sukurtas šis filmas – žmogus, kurio plunksna parašė knygas „Čarlis ir šokolado fabrikas“, „Nuostabusis ponas Lapinas“, „Matilda“ ir „Raganos“, tad nusivylimas filmu tiesiog neįmanomas.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis