Būtent TAI sparčiausiai „valgo“ tavo mobiliojo telefono bateriją - išvenk nepatogumų!

Viskas! Skelbiame karą žaibo greičiu išsikraunančioms mobiliųjų telefonų baterijoms ir skelbiame didžiausius baterijų žudikus, kurie veikia tyliai, bet šaltakraujiškai. Jokia laimė vos pasikrovus bateriją po keletos valandų išvysti, jog ji beveik išsekusi... Jei dažnai susiduri su šia bėda, tai turėtų būti aktualu:

Facebook. Ši socialinė platforma jau senokai žinoma kaip pati nedraugiškiausia mobiliajai baerijai. Facebook mobili programėlė - populiariausia pasaulyje ir, deja, labiausiai sekinanti bateriją. Daugelis iš mūsų yra pratę dienos eigoje daugybę kartų užeiti į šį socialinį tinklą naudojant mobilųjį telefoną. Tiesa ta, jog jei iki pietų meto Facebook prisijungiate penkis kartus, jūsų baterija yra nusekinama 25 procentais. O jei lankotės šioje socialinėje platformoje dar dažniau? Tuomet nesistebėkite, jei baterija išsekimo ženklus rodo jau iki pietų.

Žaidimai. Tokie legendiniais tapę žaidimai kaip Farmviille, Candy Crush ar Clash of Clans gal ir smagūs, tačiau yra linkę beprotiškai greitai sekinti telefono bateriją. Jei nuolat žaidi žaidimus, su savimi visuomet turėtum nešiotis ir mobiliojo telefono įkroviklį, kuris padės reikiamu metu.

Spotify. Spotify - puikus pagalbininkas trokštant atrasti muzikinį perlą, tačiau didžiulis priešas telefono baterijai. Jei esi iš tų, kuriuos nuolat spotifyina, gali pastebėti, jog baterija išsikrauna žaibo greičiu. Taip yra todėl, jog po daugiau nei valandą trunkančios muzikinės sesijos telefono baterija nusekinama net 40 procentų!

Ekrano šviesa. Visai netrokštame į mobiliojo telefono ekraną žvelgti per lupą, todėl dažniausiai pasirenkame itin ryškią ekrano šviesą. Tokiu būdu garantuojame patogumą, tačiau baterijai paspendžiame spąstus. Sutaupysi, jei pasirinksi blankesnę ekrano šviesą ar paprasčiausiai nustatysi didžiausią ryškumą tada, kai to labiausiai reikia.

Snapchat. Kokia kasdienybė be Snapchato? Nors jis mums suteikia galimybę dalintis linksmiausiais vaizdais su geriausiais draugais, kartais gali tapti ir priežastimi, kodėl tokios galimybės netenkame. Juk su išsikrovusiu telefonu maža džiaugsmo... Jei nori pataupyti bateriją, verčiau Snapchatu nesinaudok. Snapchatas tikras baterijos kankintojas, mat integruota kamera bei lokacijos paieška yra dvigubas smūgis baterijai.

Netflixas. Nieko nėra geriau nei stebėti savo mėgstamus serialus važiuojant autobusu ar traukiniu. Deja, pasimėgauti vaizdais galima ne tiek jau ilgai. Ačiū Netflix naudojamam HD atkūrimui bei duomenų saugojimui - jie baterija nusekina itin greitai. Jei yra galimybė, naudokitės Netflixo paslaugomis per kompiuterį, televizorių ar planšetę - pasaugok savo mobiliojo telefono bateriją.

GPS. Po miestą automobiliu naršančios neretai neįsivaizduoja kasdienybės be GPS sistemos, kuri parodo tiksliausią bei greičiausią maršrutą. Nors GPS nėra linkęs sekinti baterijos dideliu greičiu, jei mobiliajame telefone tuo pačiu metu veikia dar keletas programėlių, kurių dėka atrandamos lokacijos, žinok - tai didžiausias baterijos sekintojas. Tad jei naudojiesi GPS, pasirūpink, jog telefone nebūtų jokių aktyvių mobiliųjų programėlių, anologiškų GPS.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis