Daugybė skaitytojų klausimų apie makiažą: tikrai rasi tai, kas aktualu ir tau

Kiekvieną mėnesį PANELĖS portale atveriame grožio mokyklos duris ir raginame merginas klausti įdomiausių bei labiausiai rūpimų klausimų apie veido grožį.

Įdomiausius klausimus su „Panelės“ makiažo meistrės ir visoje Lietuvoje garsios vizažistės Darijos Eden atsakymais spausdiname žurnale PANELĖ. Jei žurnale dar nespėjai perskaityti originaliausių klausimų bei išsamių Darijos atsakymų, viską rasi čia. Garantuojame - tikrai aptiksi atsakymą į tau ramybės neduodančią grožio problemą!

Kokią rinktis kreminę pudrą, jei veido oda mišri? Mano veido oda išsausėjusi kaktos srityje, o prie nosies – riebi. Rita, 16 m.

Rinkis specialiai mišriai veido odai skirtą pudrą, ji drėkina, bet kartu suteikia ir matinį efektą.

Kokios 2017 m. akių makiažo tendencijos? Ar vis dar išliks nude spalvos? Ką geriau ryškinti – akis ar lūpas? Kokios antakių priežiūros tendencijos (forma, spalva, tankumas...)? Lina, 17 m.

Šiemet nude makiažas vis dar bus madingas, tačiau natūralias žemės spalvas reikės paslėpti į stalčių. Šiemet bus madingos blizgios įvairių atspalvių lūpos. Taigi nebijok eksperimentuoti. Antakiai bus madingi natūralūs.

Mano kakta gana aukšta, labai tai nepatinka, stengiuosi kaip nors ją uždengti plaukais ir panašiai. Norėčiau paklausti, ar kokiomis nors makiažo priemonėmis galima padaryti taip, kad kakta atrodytų kuo žemesnė? Jei taip, tai kokiomis ir kaip? Monika, 16 m.

Kaktą galima tepti tamsesne pudra arba patamsinti matiniu bronzantu. Tiek pudrą, tiek bronzantą būtinai reikėtų įtrinti į plaukus, kad neliktų šviesaus ruožo ten, kur prasideda plaukų šaknys.

Kaip tobulai veido odą padengti makiažo pagrindu? Viltė, 16 m.

Nelygu, kokį pagrindą naudoji. Jei tavo pudra kreminės tekstūros, ją geriausia tepti drėgna kempinėle lengvai tapšnojant. Jei pudra skystos (angl. fluid) tekstūros, ją geriausia tepti plokščiu teptuku, o paskui tuo pačiu teptuku arba drėgna kempinėle patapšnoti visą veidą, kad geriau įsigertų.

Ar tiesa, kad prieš dengiant veidą pudra, reikia pasitepti veido kremu? Karina, 17 m.

Tiesa, veidą būtinai reikia sudrėkinti prieš tepant bet kokį makiažo pagrindą.

Kokiu būdu geriausia pradėti mokytis kontūruoti veidą pradedančiajai? Laura, 16 m.

Geriausia pradėti nuo matinio bronzanto, pritaikyto tavo odai. Tiesa, kontūravimas ateinančiais metais bus jau gana pasenusi ir išsikvėpusi tendencija.

Kokį dieninį makiažą reikėtų rinktis nešiojant akinius? Ar būtina kreipti dėmesių į akių makiažą, kai trečdalį veido uždengia rėmeliai ir stiklai? Lina, 25 m.

Prie akinių labai tinka ryškios lūpos. Jei tavo akys atviros, puikiai tiks ir akių kontūras su užriesta uodegėle.

Kuo geriau ryškinti antakius – šešėliais ar pieštuku? Gabija, 17 m.

Nelygu, kokio efekto norėtum. Pieštuku sukursi ryškesnius, labiau suformuotus antakius, o paryškinti šešėliais jie atrodys natūralesni. Galima derinti šešėlius su pieštuku – optiškai natūraliai pastorinsi antakius ir suteiksi jiems vešlumo.

Kokios spalvos šešėliai tinka kasdieniam makiažui? Gertrūda, 16 m.

Dieniniam makiažui labai tinka pasteliniai, rusvi, šviesūs su spindesiu šešėliai.

Koks blakstienų tušas geriausias? Greta, 14 m.

Naujas ir dar neuždžiūvęs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis