Viena keisčiausių odos ligų serganti mergina: „Ilgą laiką buvo sunku žiūrėti į veidrodį“ (FOTO)

Pamilti savo odą, kai ši yra nusėta 500 rudų dėmelių, gali ne bet kas. Šešiolikmetė ispanė Alba Parejo nuo gimimo bendraamžių vaikų buvo pravardžiuojama dalmantinu ir ateiviu. Prie patyčių pripratusi mergina šiandien užgauliotojams turi rimtą atkirtį.

Nestandartinę merginą neseniai pastebėjo garsi ispanų modelių agentūra, todėl ispanė jau dalyvavo keletoje fotosesijų. Modelio darbas jai visiška naujiena, o fotografuodamasi kiekvieną kartą ji turi kovoti su baime pademonstruoti savo kūną bei neįprastos formos kojas. Mergina pripažįsta, jog tokios baimės šaknys slypi vaikystėje, kuomet ši nuolatos buvo užgauliojama dėl odos ligos.

Alba serga reta įgimtų apgamų liga, kuri pasižymi tuo, jog sveiką kūno odą nusėja tamsiomis, plaukuotomis dėmemis. Albai jau buvo atliktos 30 operacijų, kurių metu gydytojai šalino odos defektus. Visiškai išsigydyti šios odos ligos neįmanoma - su kiekvienais metais tamsių plotų ant ispanės odos vis daugėja. „Kadaise kiekvieną rytą atsikeldavau su troškimu, jog veidrodyje išvysčiau save skaisčia bei lygia oda, tačiau laikui bėgant suvokiau, jog man yra skirtas būtent toks likimas ir sugebėjau save pamilti“, - pasakoja šešeiolikmetė.

Anot Albos, ji yra aktyvi ir komunikabili mergina, kuriai nestinga draugų bei įdomios veiklos, todėl užsidaryti namuose vien tik dėl to, jog gimė kitokia nei kiti ji neketina. Nors daugelis praeivių vis dar įkyriai spokso į nestandartinę Albos išvaizdą, ji save vadina jaunąją dalmantinuke ir net didžiuojasi savo išskirtinumu. Anot jos, jei su šia odos problema susiduriantys pasiryžtų garsiau kalbėti apie savo ligą, ji išsivaduotų iš neigiamo požiūrio. Paauglės teigimu, šiuo metu tai yra stigma, apie kurią vengiama kalbėti, todėl aplinkiniai tokia liga sergančius diskriminuoja ir žeidžia.

We were born to be real, not to be perfect💫

A post shared by Alba Parejo👽 (@albaparejo_) on Feb 4, 2017 at 1:16pm PST

Hoy, aparte de mi cumpleaños (lo se, todo un cachondeo que naciera este día), es el día de las enfermedades raras. Hace 16 años nací con Nevus Congénito Gigante que es una anomalía no hereditaria muy extraña que consiste en una mancha gigante que ocupa una gran superficie de la piel con lunares satélite al alrededor (en mi caso son más de 500). Hace 3 años superé un bajón que tuve por no saber querer mi piel. Tras meses acomplejada por cómo era, me di cuenta de que cada uno es como es , nadie escoge cómo va a nacer o cómo será su físico y eso es algo que a la gente no le entra a la cabeza. ¿De qué sirve tener miedo? ¿De qué sirve bajar la mirada cada vez que pase un grupo de adolescentes? ¿De qué sirve no hacer cosas por miedo a lo que piensen el resto? No sirve de nada, por eso, yo me quiero tal y como soy y adoro mi piel. #bareyourbirthmark #liberandonos #diadelasenfermedadesraras #rarediseaseday

A post shared by Alba Parejo👽 (@albaparejo_) on Feb 28, 2017 at 1:14pm PST

Scars are tattoos with better stories💭 #bareyourbirthmark

A post shared by Alba Parejo👽 (@albaparejo_) on Sep 20, 2016 at 1:35pm PDT

It's better to burn out than to fade away🔥 #15🍰

A post shared by Alba Parejo👽 (@albaparejo_) on Feb 28, 2016 at 1:55pm PST

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis