Talentu seserys Jenner nesišvaisto: nauja "Kendall + Kylie" kolekcija ir nauji kopijavimai

Nors vos pradėjusios savo drabužių liniją Kylie ir Kendall buvo teigiamai įvertintos amerikietiškojo "Vogue", netrukus sesutes ėmė persekioti plagiatų medžiotojai. Pasirodo, įkvėpimo merginos semiasi iš gariausių mados namų ir jų idėjų nė neketina perteikti savaip.

Naujoji "Kendall + Kylie" kolekcija - gaivi, pavasariška ir šiuolaikiška, tačiau ne visi jos modeliai tokie nauji. Kai kurie jau matyti kitų dizainerių kūryboje.

Vienas į akis kritusių kolekcijos elementų - akies detalė. Kone identišką akies motyvą daugybę metų naudoja garsieji mados namai "Kenzo". Šį sutapimą pastebėję internautai netruko patraukti garsenybių per dantį - ne pirmą kartą merginos akivaizdžiai mėgdžioja kitus kūrėjus.

Kairėje - "Kendall + Kylie" rankinė, dešinėje - "Kenzo", gamintojų nuotr.

Bene garsiausiai nuskambėję plagijavimo skandalai - Kylie Jenner makiažo kolekcijos logotipas, įvaizdinės jos nuotraukos ir populiarioji šešėlių paletė. Pasirodo, savo grožio linijai sukurtą logotipą Kylie nusižiūrėjo nuo Los Andželo makiažo meistrės Vlados Haggerty. Vlada pirmoji pradėjo dalintis nuotraukomis su nuo lūpų varvančiais dažais, kurie ir įkvėpė Kylie.

Galbūt varvančių lūpų logotipas tėra sutapimas, tačiau paneigti įvaizdinės nuotraukos, kurioje matomos ombre lūpos ir auksiniai pirštai, kopijavimo neįmanoma. Tai akivaizdus plagiatas.

A post shared by Vlada Haggerty (@vladamua) on Nov 19, 2016 at 8:18pm PST


A post shared by Vlada Haggerty (@vladamua) on Nov 1, 2016 at 6:42pm PDT

Žaibiškai išparduotą šešėlių paletę Kylie Jenner nukopijavo nuo prekių ženklo "Shaaanxo". Makiažo meistrė ir šio ženklo įkūrėja Shannon Harris kaipmat pastebėjo kopiją, tačiau Kylie plagiavimą neigė - neva jai ne lygis nusižiūrinėti produktus nuo kitų.

Vis dėlto kartą sesutės kaip reikiant įklimpo. Vieną drabužėlį joms teko iš savo kolekcijos išimti - buvo įrodyta, kad tai tiesmuka kopija. Marškinėliai su užrašu "American Dream" - dizainerio Jaspero Cunninghamo sumanymas, bet Kylie ir Kendall identišką užrašą uždėjo ir ant savo marškinėlių. Pripažinusios kūrybos klaidą, merginos "American Dream" marškinėlius iš"Kendall + Kylie" prekybos taškų pašalino.

Na ir galiausiai - dar kelios panašybės, kurių sesutės Jenner nesureikšmina ir vadina savo sukurtais modeliais. Bet ar tikrai jie nepasiskolinti?..
Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.


Gamintojų nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis