Modeliai dvyniai: dizaineriai mūsų neatskiria

Vilniečiai modeliai Karolis ir Matas Jonaičiai (18) yra identiški dvyniai, tad juos sunku atskirti net dizaineriams ar fotosesijų užsakovams. „Daug kartų dirbau už Matą kai jis negalėjo ir klientai neturėdavo nei žalio supratimo, jog tai ne tas žmogus, kurį jie pasirinko“, – pranašumu bet kada pavaduoti dvynį džiaugiasi broliai. Kaip šiems agentūros „Image Group“ modeliams sekasi užkariauti mados pasaulį kalbamės interviu.

Kuris kurį įkalbėjo pirmą kartą nueiti į kastingą?

Karolis: Tiesą sakant net nepamenu, kuriam pirmam kilo idėja išbandyti jėgas modelių pasaulyje. Abu domimės praktiškai tais pačiais dalykais: daug metų intensyviai sportavome - žaidėme beisbolą, abu mokėmės neakivaizdinėje chemijos mokykloje „Pažinimas“, kartu lankome ISM moksleivių universitetą. Laisvalaikį taip pat leidžiame dažniausiai kartu su geriausiais abiejų draugais... Esu linkęs galvoti, jog ir prie pirmojo kastingo abu prisidėjome tiek pat.

Matas: Tiksliai neprisimenu, kada būtent nusprendėme ir kam pirmam šovė mintis išbandyti savo jėgas mados pasaulyje. Vienas kitą padrąsindami sudalyvavome „Image Gruop“ rudens kastinge lygiai prieš metus ir mums pasisekė. Abiems!

Kokiame šou abu pasirodėte pirmą kartą?

Karolis: Pirmą kartą sėkmingai sudalyvavome „Mados Infekcijos“ kastinge 2014 metais. Buvo labai įdomu, renginys paliko didelį įspūdį. Manau, tai galima laikyti mūsų karjeros pradžia.

Ar būna taip, jog vienas dažniau gaunate užsakymų, nors esate identiški?

Karolis: Darbus, kaip bebūtų keista, stengiamės pasidalinti po lygiai.

Matas: Užsakymus paprastai dalinamės, nes dažnai dirbame kartu. Mūsų stiprioji pusė, jog esame dvyniai!

Kaip užsakovai reaguoja, kai į kastingą ateinate dviese? Džiaugiasi ar negali pasirinkti?

Karolis: Džiaugiasi, nustemba. Juk ne kiekvieną dieną pamatysi dvynius.

Matas: Užsakovai retai mato dvynius modelius, todėl visų pirmoji reakcija būna malonus nustebimas ir susidomėjimas.

Ar tarpusavyje jaučiate konkurenciją?

Karolis: Konkurencijos tikrai nejaučiu, kaip tik labai džiaugiuosi savo dvyniu broliu – tai didelis pranašumas!

Matas: Dažnai manęs klausia, ar nejaučiu konkurencijos broliui. Nejaučiu. Mums abiems gerai sekasi ir sporte, ir mokykloje, o dabar ir modeliauti kartu smagiau. Mūsų atveju konkurencija tiktai mažėja, nes mes galime dirbti ir kaip atskiri modeliai, ir kaip vienas.

Ar buvo komiškų kokių atvejų, kai mados pasaulyje pasinaudojote tuo, jog turite dvynį brolį? Gal vienas už kitą sudalyvavote ir likote nepastebėti?

Karolis: Komiškų atvejų tikrai buvo. Daug kartų dirbau už Matą, kai jis negalėjo, ir klientai neturėdavo nei žalio supratimo, jog tai ne tas žmogus, kurį jie pasirinko.

Matas: Komiškas atvejis nutiko praėjusių metų „Mados Infekcijos“ renginyje, kurį organizuoja Renata Mikailionytė. Pasirinkę mus dizaineriai nepastebėjo, jog mes dvyniai ir nieko neįtarę sumaišė mūsų kolekcijas, tad šukuosenas teko keisti net tris kartus. Buvo smagu žiūrėti į nustebusius veidus, kai sužinojo, jog jų kolekcijoje einu visai ne aš, o mano brolis dvynys.

Kaip manote, ar toks išskirtinumas daugiau pliusas mados pasaulyje, ar minusas?

Karolis: Tai tikrai labai didelis pliusas – modelių pasaulyje pliusai yra tai, kas reta, kuom išsiskiri iš kitų.

Dažnai dvyniai rengiasi panašiai ar net vienodais drabužiais. Kaip elgiatės jūs?

Karolis: Mėgstame panašaus stiliaus drabužius, bet būna, kad skoniai ir išsiskiria. Tai odinės striukės, paplyšę džinsai ir paprastos maikutės su platesniu kaklu.

Matas: Mūsų stilius panašus, bet niekada nesirengiau taip pat kaip brolis, juk ir taip esame labai panašūs.

Nuotr. BERSHKA kolekcija. REEBOK bateliai. Karolio pasirinkimas

Nuotr. BERSHKA kolekcija. REEBOK bateliai. Mato pasirinkimas.

Kaip į jūsų modeliavimą žiūri draugai ir artimieji?

Matas: Draugai perdaug to nesureikšmina, kartais paklausinėja elementarių klausimų apie mados pasaulį. Tėveliai džiaugiasi gražiomis nuotraukomis, nauja patirtimi, galimybe keliauti ir pažinti pasaulį.

Karolis: Tik teigiamai, mama ir tėtis labai palaiko. Tai yra puiki proga pakeliauti, pabendrauti su bendraminčiais iš viso pasaulio, pažinti skirtingas kultūras bei užsidirbti pinigų. Ne visi turi tokią galimybę, o ją turint nepasinaudoti, mano nuomone, būtų tiesiog kvaila. Be abejo, neapleidžiu ir nepalieku mokslų antrame plane, tai man yra labai svarbu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis