Blizgančių plaukų paslaptis atskleidžia pripažinti modeliai

Išsaugoti sveikus ir blizgančius plaukus sunku net šukuosenų dažnai nesidarančioms merginoms. Tačiau kasdien fotosesijose ir madų pristatymuose plaukus varginantys modeliai sugeba juos išlaikyti ilgus, sveikus ir nepažeistus. Kaip joms taip pavyksta? Spindinčių plaukų paslaptimis dalinasi mados pasauio atstovės Karolina Karl ir Saulė Norvilaitė.

Svarbiausia – priemonės

Pirmoji pašnekovė, modelių agentūros „Image group“ modelis Karolina Karl (21) tarp fotosesijų studijuoja finansus Tarpautinės teisės ir verslo aukštojoje mokykloje. Mergina jau spėjo padirbėti Milane, Londone, Paryžiuje, Atėnuose, Pekine ir net Taivane. Pasak merginos, nuo skrydžių ir fotosesijų plaukai labai nusilpsta, tad jiems reikalinga priežiūra.

Nuotr. Karolina Karl

„Svarbu visus metus naudoti kondicionierių po plovimo, jis ne tik padeda lengviau iššukuoti plaukus, bet ir palaiko reikiamą drėgmę. Po plovimo ant šlapių plaukų galiukų užtepu visada lašelį aliejaus. Visai neseniai atradau emmediciotto aliejuką. Jis puikiai įsisavina neapsunkindamas plauko. Prieš džiovinant plaukus džiovintuvu būtinai pasipurškiu apsaugos priemone. Na, o šios vasaros atradimas tai John Frieda priemonė Controlled Lightening Spray. Purškalas, kuris suteikia plaukams švytėjimo, truputį pašviesina, visiškai jiems nepakenkdamas. Plaukai spindi ir atrodo labai natūraliai. Norėjau plaukus truputį pašviesinti, todėl tai mano priemonė numeris vienas“, – priežiūros ritualus atskleidžia Karolina.

Nuotr. Karolina Karl

Po fotosesijų mergina pataria iš pradžių uždėti kondicionierių ant šlapių plaukų, palaikyti, o tik po to plauti su šampūnų, taip plaukai lengviau bus iššukuojami. Jeigu reikia, šampūną galima panaudoti keletą kartų iš eilės.

Kaukę darausi namie

Kalbėdama apie šukuosenas, Karolina sako senai tokią turėjusi: „Mums nuolat kartoja, kad natūralumas yra svarbiausia, tad mėgstu, jog plaukai būtų tiesiog švarūs ir sušukuoti, pati nesidarau šukuosenų. Grožio industrijoje dominuoja truputį pavelti, pūrus plaukai, taip pat kirpčiukai, kurie vis dar yra sezono topas. Tinka lengvai iškarpyti plaukai, ne per ilgi, kad neapsunkintų bendro vaizdo.“

Karolina turi savo firminę plaukų kaukę, kurią darosi namie, iš maisto produktų. „Kai turiu laiko, namie pasidarau naminę kaukę, kuri net tik pamaitina plaukas, bet ir suteikia jiems blizgesio. Naudoju du kiaušinių trynius, šaukštą majonezo, pusę šaukšto aliejaus, šaukštą medaus ir išspaudžiu pusę citrinos sulčių. Užtepusi ant plaukų palaikau 30 minučių, prieš tai užsidėjusi maišelį ir rankšluostį šilumai palaikyti. Rezultatas stulbinantis!“, – prižada mados pasaulio atstovė.

Nuotr. Saulė Norvilaitė

Trijų žingsnių taisyklė

Žurnalistikos mokslus baigusi ilgaplaukė Saulė Norvilaitė (22) modeliu dirbo Milane. Nuo vaikystės mergina sako turinti įprastą plaukų priežiūros rutiną: „Stengiuosi plaukus plauti tik vakare, o tada dar su šlapiais atsigulu į lovą – ryte pabundu su garbanėlėmis. Niekada jų nešukuoju, tik vieną kartą po išsiplovimo. O plauti stengiuosi kuo rečiau, nes man jie gražiausi tikrai ne pirmąją švaros dieną. Beprotiškai vertinu natūralumą visose srityse, todėl man patinka, kai plaukai atrodo kuo natūraliau. Manau, kad pastaruoju metu natūralumas labai madingas.“

Vaikystėje ir paauglystėje Saulė turėjo tokią tradiciją – užsiauginti ilgus plaukus, o tada, kai pabosta, nusirėžti juos ir atrodyti it berniukas. Dabar sako taip ekstremaliai nebesielgianti, bet nepamiršta jų patrumpinti, kad galiukai neskilinėtų.

Nuotr. Saulė Norvilaitė

„Pastebėjau, kad žurnalų fotosesijose modelių šukuosenos tampa kuo mažiau įmantresnės. Pavyzdžiui, paskutinėse fotosesijose, kuriose dalyvavau, mano plaukų apskritai neformavo, nes stilistui patiko natūralios bangos ir jų išsiplaikstymas. Aš manau, kad gamta yra geriausia dizainerė, tad tai, ką ji davė, yra gražiausias kūrinys. Svarbu – plaukus išlaikyti sveikus, nes tai ir gali tapti pačiu didžiausiu išskirtinumu. Pakirpk, išplauk, neperkaitink ir plaukai tau padėkos“, – pataria modelis.

Taip pat stilistų pažymima, jog didžiausia klienčių klaida – šampūno ir kondicionieriaus paskirstymas po visus plaukus. Pasak jų, šampūną turėtum naudoti tik plaukų šaknims, o balzamą – galiukams. Taip plaukai mažiau išsausės ir ne taip greitai susiriebaluos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis